svenska samhället

Datum: 2007-01-26 Tid: 08:38:35



Det jag funderar mest på just nu är... hur kan det vara så lätt att beställa grejer via internet nu för tiden??!! Det är helt sjukt va lätt det är!
Vissa saiter behöver man inte ens skriva in något person.nr för att ta preminationer eller liknande!! Du kan även ta en faktura adress och en lev.adress?!?! va e de för sammhälle i dag egentligen?! 
jag tycker att dom skall införa ett e-id ! Att detta skall vara krav på internet! 

Var för ett tag sedan med om detta. det var en person i samma stad som hade samma efternamn som jag.  Den personen beställde saker från olika saiter till sin adress men i mitt namn! Gav fan i å betala räkningarna och tog grejerna. Eftersom det var korrekt adress med korrekt efternamn så har ju inte brevbärarn tänkt mer på det. dummpat skiten där och fortsatt sitt arbete.
Eftersom jag ej fick några grejer eller fakturor så var jag ju självklart helt omedveten om detta.
Efter typ 6-7 månader efteråt så fick jag ett inkassokrav som dessutom var försenat i den virriga postens värld, så det var redan skickat till Krono! Fatta vilken chock jag fick!!! jag gick genast in på den sidan som dom hänvisade skulden till ursprungligen, och har aldrig sett den i mitt liv! Viste inte alls vad detta var. Självklart kastar jag upp telefonen och ringer dit. Dom var väldigt tillmötesgående och förstod mitt dillemma. Men jag var tvungen att vända mig till krono. Där är dom självklart inte lika förstående (idioter) ! Dom tyckte att jag skulle polisanmäla detta först. Jag ringer polisen och anmälder detta, anger adress som det har gått till och vilken person som beställt. Dyng-poliserna förstår men dom info genast om att dom ej kan göra någonting för det finns inget som styrker detta?! VADÅ INGET SOM STYRKER DETTA?! Dom la iaf in en anmälan på det men la ner utredningen sammtidigt...fattar inte vitsen i så fall... kan lika gärna ta bort polisen i sverige! I sånna här tillfällen önskar ja att jag bodde i USA! Där kan man anmäla nån för vad som helst! Polisen sa iaf att jag ej skulle betala detta.
 Efter samtalet med polisen så ringde jag åter igen till företaget jag var "skyldig" och berättade detta. dom tyckte detta vad bra och lämnade ärendet till Chef som skulle hålla koll på detta. jag skulle skicka in ett fax med en bestridan på fakturan och dom tyckte att jag skulle gö samma sak till Krono. Så jag ringde självklart upp krono IGEN! Nu var dom självklart trevligare då dom fick höra att jag polisanmält detta. Jag skulle även till dom skicka en bestridan och sa att detta skulle fixa sig. 
Detta är inte utrett än men det ser ut att kunna fixa sig iaf... TUUUR *pustar ut*
Men jag irriterar mig som fan på att det är så jävla lätt att beställa i någon annans namn!
Som tur är så går det ju att få tag på IP.nr ifrån den dator det är beställt osv. så det finns ju sätta att kolla upp vem det är och bli av med skulden men de e ju så onödigt!!!
Hade dom hafft e-id så hade detta inte behövt hända!

Om detta skulle hända dig, stå på dig och ge dig inte! Det går alltid att fixa detta på 1 eller annat sätt! Du ska då inte tänka: "de finns inget att göra, lika bra att betala så man har det understökat". FEL FEL FEL! Gör ist allt för att den jäveln som gjort detta får känna att han/hon lever! Det ska ja iaf se till! De kan ja då lova! Antingen från min eller polisens sida! Den presonen skall sona sitt straff!

haha de som ärstyggt är att det står på Polisen.se om bedrägeri att det händer så pass ofta och att denna sortens bedrägeri inte är ovanligt! det står även följande om anmälan om bedrägeri:
Dra dig inte för att göra en polisanmälan. Det underlättar för oss att se ett mönster inte minst när det gäller seriebedrägerier. Det går dock inte alltid att styrka brott.
Jag förstår inte att dom inte kan gö nånting... de e ju sjukt!!!
Aja de e ju svenska sammhället i dag så...

Men som sagt stå på er om detta skulle hända!! Du skall inte behöva stå för någonting du inte gjort!
Stå på dig!





Första inlägget

Datum: 2007-01-08 Tid: 16:32:39

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0