Inget jobb, vad gör jag sen?

Datum: 2010-04-22 Tid: 20:49:02
Jag har inte skrivit på bra länge nu.. det är för att jag har haft väldigt mycket att göra som facklig representant på jobbet.
I går gav arbetsgivaren informationen till alla anställda- Anthill avveklas den sista Maj.
Det betyder att ca: 120 stycken fastanställda och ett antal timmanställda förlorar jobbet och står arbetslösa snart.
Det känns väldigt vemodigt att bli utan arbete, särskillt då man har varit på Anthill sedan 5 år tillbaka!

Efter att denna information kom ut så blev det livat, tidningar, radio och TV har intervjuat mig då jag är ordförande i facket på jobbet. Det kändes inte alls för roligt då jag är väldigt kameraskygg och har scenskräck! Jag vet att man inte står på en scen direkt men att bli intervjuad är fan inte kul.

Vad ska man hitta på sen då? Jag vet inte, plugga kanske?
Vad det än blir så ordnar det sig nog!


Vår- snart sommar!

Datum: 2010-04-18 Tid: 18:29:54
Nu börjas det, här och var ser man amerikanare som letat sig ut på vägarna, skinnvästarna åker på och solbrillorna är på! Artiklar och annonseringar börjar komma ut gällande cruisingar! Jag vill så gärna ut på vägen med min också! Längtar tills sommaren riktigt är här och man kan cruisa runt!

Det skulle också vara riktigt kul att åka runt i Sverige på olika cruisingar, kanske till och med ut i europa! Det är en dröm faktiskt.. men men den drömmen ligger långt bort, jag kan ju inte fara så långt med min "råttsoffa" som Putte kallar den, haha!

Aftonbladet skriver i dag en artikel om sommarens kommande cruisingar, hela artikeln kan ni läsa här!


snart bär det av.

Datum: 2010-04-15 Tid: 13:01:02
I dag har jag varit ledig men har jobbat endå hemifrån... jag är nämligen fackligt aktiv och för att bli klar med vissa saker så gör jag det hemma. Det är riktigt roligt men efter en stund så kan man bli lagomt dumm i huvet hehe.

Men nu får jag inte sitta längre, jag måste göra mig iordning och gå ut med hunden, sedan så ska jag fara hem till Madde och hämta upp henne samt alla barna. Vi ska fara till Sundsvall och lämna anton hos sin mor, vi ska även hämta produkter till Maddes butik. Det ska bli roligt att ta en sväng! Nedan ser ni en bild på Sundsvalls gågata!


"Träning"

Datum: 2010-04-14 Tid: 15:13:21
Jag behöver knappast säga vad jag gör just nu, jobbar så klart! Vilken överraskning va? Men jag slutar snart så det är lugnt..

I kväll är det dags för mig och Sophie att "träna" , vi går varje vecka på linedance - ja det kan låte lite tantigt men det är riktigt roligt och jäkligt jobbigt måste jag säga. Det är mycket steg, fort ska det gå och man vinklar kroppen åt håll som man nog aldrig vinklat den tidigare. det är en rolig träningsform som är svårt att hitta i dag.
jag är ingen som vill ståoch pumpa muskler på något gymm, jag vill hällre ha roligt, skratta och le!

Linedance härstammar från gruvarbetarna i USA förr i tiden och användes som pausgympa, därefter så blev det ett sätt att umgås och "piffa" upp vardagen.

Man kan säga att det är denna sortens dans som de dansar i Coyote Ugly fast de har en lite mer sexig nich över den och vi dansar inte på några barbord och häller inte vatten på varandra heller hehe!


Work work work

Datum: 2010-04-13 Tid: 08:07:33

Här jobbar man och står i, känns nästan som att man inte gör någonting annat än att jobba, äta och sova. Eller jo jag brukar titta på TV också hehe!

helgen med hundarna gick kanonbra i alla fall, dom var väldigt lugna och duktiga hela helgen! När det var dags för dom att åka hem på Söndagen så blev det väldigt tråkigt och tyst, det är roligare med mer djur! Jag vet att Putte inte tycker samma som jag men jag är på så vis att jg skulle kunna ha hur mycket djur som helst! Det är nog bra att min andra hälft är tvärt emot så att jag har någon som stopar mig ibland.

Nu har våren börjat komma med stormsteg! Snön tinar och fort går det! Det ska bli så jäkla skönt då snön är borta och man kan börja påta på gården! Jag vill verkligen börja grejja nu!
Det enda som är negativt med våren är ju att allting som försvinner i snö kommer upp i tö! det brukar kunna tina fram både det ena med det tredje men men det kan ju inte bara vara positiva saker med våren.

Nu ska jag fortsätta arbeta!  


Sommaren med rockabilly..var är du?

Datum: 2010-04-10 Tid: 17:07:50
Nu tycker jag att det bara kan slå till så blir det sommar snart! Jag är less på blast, snö och kyla! Jag vill ha sommar med cruisingar, fina bilar, sol, pilsner och grillning!
Solen har börjat lysa, visst men man känner att det bara är själva solen som är varm- inte vädret i sig.

Min älskling har tinat fram väldigt bra iaf (bilen med flames längt fram på bilden nedan), jag längtar tills man kan fara omkring i den svarta faran! Nu får sommaren med rockabilly sätta lite fart tycker jag!


Båda bilarna är våra, den främmre är en Ford Fairlane med årsmodell 1962.
Den bakre håller Putte på och renoverar och är en Ford Fairlane med årsmodell 1963.
Är dom inte snygga?!
(Bilden knäpptes sommaren 2009)


Tvätt-nötter!

Datum: 2010-04-10 Tid: 11:45:05
Alltså det här är för roligt! Det finns Tvättnötter! Iställer för tvättmedel så kan man använda nötter, hur roligt är inte det?! Jag undrar om kläderna luktar nöt efter att man tvättat dem, det skulle vara riktigt roligt. Tänk att få säga: -"jag använder inte tvättmedel, jag tvättar mina kläder med nötter" haha va roligt!
Jag funderar på att prova detta och se om det är en hitt!

Tvättnötter är ett helt biologiskt och miljövänligt alternativ till tvättmedel. De är frukten av trädet Sapindus mukorossi och innehåller Saponin. Frukten växer i Indien, Nepal och även Indonesien. Tvättnöten används tradionellt som rengörningsmedel i dessa länder.
Man lägger 4- 6 tvättnötter i en tvättpåsen, eller BHpåse. Man Lägger nötterna tillsammans med smutstvätten direkt i trumman, inget annat tvättmedel eller sköljmedel behövs. Man kan använda samma nötter ca 3-5 gånger.


Uppe med tuppen.

Datum: 2010-04-10 Tid: 07:06:34
Då har man precis varit ute med alla 3 hundar och utfodrat dem, jag måste säga att natten har gått bättre än förväntat,jag hade väntat mig att Dixie och Devil bara skulle springa omkring å pipa och gny hela natten vilket dom gjort förut då jag ha varit hundvakt.
Men i natt så gick dom bara och la sig i sängen sen så sov dom som stockar hela långa natten! Sedan så kanske dom vaknade lite tidigt och ville ut men allt kan ju inte gå på rälls!

Har man tur så kanske man får någonting gjort i dag också. Nu så ska jag titta på TV en stund, det är två avsnitt utav Dr Phil. Sedan så kanske det är dags att pilla på här hemma... jag ska nog börja med att så mina frön som jag har skrivit om tidigare på bloggen, ja jag vet! dom skulle ha blivit såda i Februari-Mars men jag ska chansa! Efter det så vet jag inte riktigt vad jag ska göra, städa lite och så där, får se om vädret tillåter en långpromenad lite senare.

Nä nu ska jag fortsätta oh titta på TV.


Skatteverket VS. Bloggarna

Datum: 2010-04-09 Tid: 19:55:45
Alltså jag vet inte var jag ska ställa mig i denna frågan eller på vilken sida jag står... På ett sätt förstår jag skatteverket, allt skall skattas, men frågan är om bloggarna skall skatta för detta eller inte...

Bloggarna påstår att detta är en "livsstil" osv inte ett jobb. vilket är konstigt, för många "storbloggare" får ju betalt utav vissa företag att få anonsera på deras blogg och de sänder presentkort, gåvor och kläder som de vill att bloggarna skall visa upp, där får de också i många fall betalt... jag tycker att det låter som ett jobb?
Många utav dessa bloggare har inte ens ett jobb på sidan utav bloggandet men de har råd med allt möjligt, hur e detta möjligt?

Jag vill inte smutskasta någon och jag vill heller inte gräva i vad som är rätt eller fel men jag kan tycka att hela situationen är konstig, hur kan bloggarna påstå att dett inte är ett jobb då dom får betalt? Och hur ska skatteverket kunna veta vad de får i gåvor och inte?
Ska skatteverket anställa, "blogg-spioner" som sitter och läser bloggar hela dagarna och antecknar vad bloggarna fått och inte? Hur vet dom om informationen stämmer? Bloggarna kan ju ta emot gåvor och pengar i alla fall men strunta i att lägga ut informationen på sin blogg, hur skall skatteverket då kunna kräva skatt?

Nää.. konstigt är vad det är, och det skall bli intressant att se var detta hamnar någonstans! Vad tycker ni om detta?

Hela artikeln kan ni finna på följande länk: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6923394.ab


Japanska ord..

Datum: 2010-04-09 Tid: 18:47:15
Som jag skrivit typ 1000 gånger tidigare så älskar jag manga/anime och japan, tycker även om japanska! jag är ingen expert på språket och jag kan nästan ingenting men lär mig mer än gärna! Jag kan bara vissa enstaka ord.

Jag tänkte försöka skriva olika ord och dess mening lite då och då i min blogg, vad vet jag, de kan ju finnas någon som tycker om språket, prcis som jag... annars får det väll bara vara lite utfyllnad av bloggen.

Dagens ord är Kawaii.
Kawaii betyder oftast "gullig" men kan användas som söt, barnslig, oskyldig eller rörande.
Kawaii kan också betyda lite mer negativa saker som: hjälplöst, sårbart, litet, svagt eller rent ut sagt patetiskt.

Exempel på meningar:

– Kawaii desu ne!
Visst är det gulligt? ("Ne" betyder att den andra ska samtycka)

- Hai, so desu yo! Ja, det är det!


Kawaii kopplar många ihop med bilder på söta, färg-glada små gubbar, ofta ritade som mat med ögon,näsa och mun.  Exempel på sådanna gubbar finner ni nedan.



Man får inte blanda ihop Kawaii med ordet "Kowai", som betyder läskig, skrämmande.


Cupcakes!

Datum: 2010-04-09 Tid: 17:07:25
Jag vet inte vad det är med mig men jag har börjat titta på bilder på muffins! Många ser så jäkla goda ut så man vill ju dö!  Själv så är man värdelös på att baka så jag skulle aldrig få till sånna där muffins men hade jag kunnat så hade jag bakat hela tiden!


Ser dom inte smarriga ut?!


moshi moshi !

Datum: 2010-04-09 Tid: 16:28:17
Ännu en kväll på arbetet fram till 23:00 och sedan gör man helg för denna veckan! Det känns bra, det skall bli skönt att få vila ut lite..

I dag har jag inte gjort så mycket faktiskt, jag har legat och dragit mig länge länge i sängen.. efter att ha flummat runt hemma några timmar så var det dags att åka och hämta Lenas hundar, jag ska nämligen vara hundvakt åt dom två vild djuren i helgen. Så nu är det 3 hundar hemma! Groggen (min hund) blev jätte glad då jag kom hem med två kompisar till honom, det lär blir rejsing hela långa helgen har jag en kännsla utav! men det ska samtidigt bli roligt att se Groggen leka av sig lite med andra hundar, jag har tur som har en så snäll hund som går ihop med i princip alla hundar.

Jag ska försöka knäppa kort på dem i helgen så att ni får se de små liven! Hann tyvärr inte ta några kort innan det var dags att fara på jobbet.


Happy Birthday!

Datum: 2010-04-08 Tid: 21:19:10
Jag höll på att glömma att gratta min kära och bästa vän sedan ca: 14 år tillbaka! Hon fyller 26 år i dag! Hipp Hipp hurra! Hoppas att hon har haft en kanon födelsedag, jag hade velat käka tårta med henne men man har ju jobb också.. =( Jag fixar en webb-baserad tårta istället, blås ut ljusen and make a wish!


Cupcake

Datum: 2010-04-08 Tid: 20:39:56

Jag måste bara bjuda på denna bild, hur gott ser inte detta ut?! Det som är roligt med denna är storleken på formen!
Formen är 32 cm lång, 17.8 cm bred och 8 cm hög. Rymmer totalt 1.4 liter.

Kan ni tänka er att göra ett gäng sånna här muffins på tjejkvällen eller då släkten är på besök? Tänk er deras min då de får syn på den gigantiska efter rätten! haha den är bara för skön!

 


Ny varmvattenberedare!

Datum: 2010-04-08 Tid: 20:12:55
I dag började inte jag förns 14:30 men jag var fortfarande uppe tidigt i morse, Rörmokaren kom strax efter 7 och skulle installera vår nya varmvattenberedare!

Vår gammla hade gått sönder och det bara rann vatten ur den, hur jobbigt som helst! Inte ens katterna gick in på toan för att gå på lådan då det var så blött. Tur som f*n är det ju att det börjar bli så pass varmt att man kan börja ha fönstret öppet lite granna så att katterna kan kuta in och ut som de vill! 

Hur som helst så var rörmokaren ett fruntimmer, det var ganska roligt att se. jaja jag vet att vi lever i ett "jämställt" sammhälle och att fruntimmer har arbetat med de lite manligare jobben mycket långt tillbaka, men allvarligt talat hur ofta är det verkligen man ser det? Tänker man på en rörmokare så tänker man ju en karl....eller är det bara jag som har den bilden?

Hon var iaf jätteduktig, efter lite svordommar, knep och knåp så hade hon tagit ned den gammla och satt upp den nya och kopplat om lite rör. Det tog iof runt 4,5 timmar men det blev bra!

Efter att hon hade farit så gick jag och la mig för att vila ett tag innan jag började jobba, tror ni att jag lyckades somna? Näpp näpp, helt omöjligt var det- trött som fan men ögon som tefat! Jag låg endå kvar och försökte ända fram tills att det var dags att kliva upp för att fara på jobbet.

Det är väldigt lugnt på jobbet i dag, lite tråkigt bara då mina bordskamrater redan har slutat... men men.
Nu skall jag fortsätta och påta på med mitt!

RSS 2.0